Tags

Anak,
Saat doktor bagitau umi dan ayah
That you are 5 weeks inside my belly,
Perasaan ketika itu hanya Allah yang tau
Tak percaya, happy, teruja, bersyukur dan bermacam lagi

Anak,
Ketika sayang dalam perut umi,
Umi percaya umi dan ayah ada a lots to offer you when you arrive later
First time umi bawa sayang ke usrah, you were six weeks in my belly
Dan umi janji inshaAllah akan ada banyak minggu lagi kita akan ke usrah bersama-sama,

Anak,
Baru semalam rasanya kita hafaz surah an naba bersama,
Umi baru membebel-bebel dengan sayang yang umi lambat menghafaz,
Baru semalam sayang minta umi nak makan nasi panas dan sardin,
Umi yang dah 3 minggu tak memasak turutkan jugak kemahuan sayang,
Ayah dah menggeleng-geleng kepala tengok umi makan macam itu sardin terakhir kat mukabumi Allah ni.

Anak,
Semalam jugak umi tak sedap hati sebenarnya,
Dan saat umi jumpa doktor,
Umi dah ada feeling yang there is something wrong with you,
And the moment doctor break the news,
There is no heartbeat anymore,
Sekali lagi perasaan itu hanya Allah yang tau,
Hanya Allah yang tau..
Hanya Allah yang tau..

Anak,
Allah pinjamkan sayang untuk 8 minggu dalam rahim umi.
Alhamdulillah.
Umi enjoy 3 weeks time with you
And umi believe ayah jugak sama..
Alhamdulillah,
Allah beri kesempatan umi rasa macam mana mengandung walaupun tak sempat kita berjumpa,
Allah beri kesempatan umi untuk merasa nikmat morning sickness walaupun tak teruk mana
Alhamdulillah,
Allah beri peluang umi merasa hidup umi lengkap buat seketika
Dan umi percaya Allah akan beri nikmat itu lagi pada umi dan ayah..
We just can’t lose hope kan sayang?

Anak,
Melalui saat sukar,
Umi rasa macam nak give up,
Tapi Allah takkan uji kita kalau kita tak mampu kan?
InshaAllah sayang,
Tunggu ayah umi di sana okay 

Lots of love
Umi.

Advertisements